Wildrecept: eendenborst

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 18-10-2017
Delen
Recept eendenborst
Recept eendenborst

Liefhebbers van stevige vleesgerechten opgelet! Halverwege oktober begint officieel het wildseizoen: één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Tijd om weer stevige wildgerechten op tafel te zetten in combinatie met stevige en krachtige wijnen. 

Wildgerechten

Wild is op te delen in twee categorieën: wild met veren en wild met haren. Wild met veren betreft gevogelte, zoals patrijs, fazant, duif en parelhoen. Hier passen elegante wijnen uitstekend bij, zoals Unico Doppio. Wild met haren betreft viervoeters, zoals hert, wild zwijn en haas. Kies hierbij wijnen met een meer krachtige en uitgesproken smaak.

Wijn & Spijs tip

Heeft u nog inspiratie nodig voor een lekker wildgerecht? Ons advies: ga voor eendenborstfilet in combinatie met champignons en spruitjes. Een bijpassende wijn is de Unico Doppio uit Piemonte: een prachtig ontwikkelde dinerwijn vol aardse truffelspecerijen.   

Ingrediënten - 2 personen

  • 2 eendenborstfilets
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook 
  • 250 gram champignons
  • 500 gram spruitjes
  • 100 ml rode wijn
  • Verse tijm

161842 Ch teau Haut Cadet Saint milion Grand Cru161842 Ch teau Haut Cadet Saint milion Grand Cru

Bereiding

Fruit voor dit gerecht de uien en de knoflook in de pan. Voeg hier de champignons en de tijm aan toe. Blus na 5 minuten het geheel af met 50 ml rode wijn en haal de pan van de hittebron. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snij aan de vetkant het vel van de eendenborstfilet in ruitjes. Dit zorgt ervoor dat de filets niet kromtrekken. Bak ze ongeveer 15 minuten in de pan en begin bij de vetkant. Als ze rosé gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Blus het bakvet af met 50 ml rode wijn en voeg het geheel van paddenstoelen en uien toe. Laat het nog even inkoken en voila, je hebt een heerlijk recept op tafel! Voor de liefhebber: kook er nog wat spruitjes bij als bijgerecht.