Welke wijn drink je bij de BBQ?

Welke wijn bij barbecue

Aanstaande dinsdag gaat het kwik stijgen naar zomerse temperaturen. Tijd om de barbecue van zolder af te halen. Maar welke wijn schenk je bij een heerlijke rib-eye, hamburgers of geroosterde groenten?

De algemene regel: witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees blijft natuurlijk leidend, maar de saus speelt ook een belangrijke rol. Sauzen die bij de barbecue natuurlijk niet kunnen ontbreken zijn de pindasaus en de BBQ saus. Schenk bij gerechten met deze sauzen eens een Syrah/Shiraz wijn. Nieuwsgierig naar het verschil tussen Syrah en Shiraz? Dit hebben wij in het blog van eerder deze week uitgelegd.

In de onderstaande afbeelding hebben we meerdere saus-wijncombinaties inzichtelijk voor je gemaakt. Veel BBQ plezier gewenst; jij weet deze zomer welke wijn er geschonken moet worden!

wijn bbq combinatie

 

 

3 thoughts on “Welke wijn drink je bij de BBQ?

  1. Pingback: Wijnen voor tropische tempraturen | De Wijnbeurs wijnblog | 

  2. Ik hou zo ontzettend van barbecuen ook nu het al najaar is. Maar het is pas echt op en top als er een lekker wijntje bij is. Heerlijk gewoon. Soms is het best lastig om dus een goede wijn te kiezen. Dat de saus ook heel belangrijk is dat wist ik niet. Dus bedankt voor de tips.

    • De Wijnbeurs

      Beste Sanne, daar zijn wij het helemaal mee eens, een wijntje maakt elk gerecht nóg beter! Fijn dat we je konden helpen bij het kiezen van de juiste wijn. Een fijne avond gewenst! Met vriendelijke groet, de Wijnbeurs

Comments are closed.