Recept: kruidig stoofpotje

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 17-10-2018
Delen
Kruidig stoofpotje
Kruidig stoofpotje

Vooral tijdens de koude dagen is een kruidig stoofpotje zeer welkom. En daar drinken we graag een stevige rode wijn bij.We leggen je stap voor stap uit hoe je dit stoofpotje met rundvlees en paddenstoelen maakt.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.705 reviews

Ingrediënten

  • 1 kilo rundvlees (sukadelappen)
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 4 el boter
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 2 laurierblaadjes

 

  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • 2 tl pittige paprikapoeder
  • 1 el gedroogde paddenstoelen
  • 1 paddenstoelenbouillon tablet
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • Tabasco, peper en zout naar smaak
  • Peterselie om te garneren

Bereiding

Laat de paddenstoelen een halfuur in lauw(warm) water weken.

Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout.

Doe het vlees in een stevige pan. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de rode wijn. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, een verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2,5 uur stoven.

Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.

Tijd om te genieten van dit smaakvolle stoofpotje! Vergeet je de wijn niet?